'Ieder mens is een ster'. – Thomas van Aquino

'Wat we zoeken, is de wezenlijke essentie van datgene wat zoekt.' – Krishnamurti

'We zien de dingen niet zoals ze zijn. We zien de dingen zoals wij zijn.' – Anaïs Nin

'De universele kracht, werkzaam in de universele wet, is dezelfde als onze eigen kracht.' - Rabindranath Tagore

'In het hart van wat we doen vinden we ons doel.' - Rabindranath Tagore

'Liefhebben is doordringen in alle verborgenheden.' - Inayat Khan

'Wat we niet kunnen voelen, kunnen we niet helen.' – John Bradshaw

Over mij

Mijn naam is Rudolf Pöll. Ik ben 46 jaar en woon in Den Haag, samen met mijn vriendin Mariet en onze dochters India (5) en Dalí (3).

In 1997 reed ik in Spanje met een jeep een 300 meter diep ravijn in en kwam na twee keer over de kop te zijn geslagen na 15 meter ondersteboven op een rotsblok terecht, gered door een boompje op de rand van de afgrond. Het feit dat ik dit overleefde en er met relatief klein letsel vanaf kwam, heeft mijn wereld letterlijk en figuurlijk op zijn kop gezet. Ik veranderde van iemand die op zoek was naar materiële rijkdom in iemand met een diepe motivatie, een doel in het leven, een groot verlangen naar geestelijk inzicht, met een rotsvaste overtuiging heeft dat er veel meer is tussen hemel en aarde.

Ik voelde me verloren tussen twee werelden en probeerde te begrijpen wat er veranderd was. Ik voelde me nergens meer geworteld. Toen ben ik gaan reizen. Naar Egypte, Nepal, India en Thailand. Door bijzondere ervaringen en ontmoetingen kwam ik tot het inzicht dat wat eerst een val leek, een sprong in bewustzijn bleek te zijn geweest; de befaamde bijna-dood ervaring. Ik ben veel gaan lezen over astrologie, theosofie, boeddhisme, soefisme en andere esoterische onderwerpen zoals handlezen en meditatie. Hierdoor ben ik deze heftige gebeurtenis als een van de meest waardevolle ervaringen van mijn leven gaan zien. Een ervaring die me ruimte, vrijheid en een groot relativeringsvermogen heeft gegeven. Het viel me op dat ik me niet meer herkende in de dagelijkse beslommeringen van de mensen om mij heen en dat die mij niet meer zo beïnvloedden als voorheen. Hieruit is het verlangen gegroeid om anderen te helpen bij hun bewustwordingsproces.

Per slot van rekening is twee maal geboren worden niet wonderlijker dan eenmaal. – Voltaire

Tijdens deze ontdekkingstocht heb ik onder andere gewerkt als freelance steward, reisleider in diverse landen en, na het afronden van mijn studie Communicatiemanagement, als accountmanager in de evenementenwereld. Mijn wortels vond ik uiteindelijk terug in mijzelf. In 2018 kreeg ik de kans om iets nieuws te gaan doen en ben ik een opleiding tot energetisch therapeut gaan volgen waardoor nu alle elementen van mijn ontwikkeling samenkomen in Praktijk Heelal. Nu help ik jou graag op jouw ontdekkingstocht.  

Wat kenmerkt mij als therapeut?

  • Aanvoelend vermogen
  • Veel mensenkennis en levenservaring
  • Een holistisch mensbeeld
  • Helder waarnemingsvermogen
  • Verbinding op basis van gelijkwaardigheid  
  • Kennis van en ervaring met astrologie, tarot en meditatie
  • Go-with-the-flow attitude